1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga Röster Än)
Loading...Loading...

Sollentuna rekommenderar boende på Widaby att flytta

Sollentuna kommun rekommenderar nu boende på äldreboendet Widaby i Viby att flytta till andra boenden. Boendet Widaby drivs av Frösunda Omsorg och anledningen till kommunens rekommendation till flytt är brister i verksamheten.

Widaby

Sollentuna kommun har sedan december 2016 haft boende från kommunen på Frösundas äldreboende Widaby i Viby. Kommunen har uppmärksammat brister i verksamheterna och har begärt att Frösunda ska åtgärda dessa, både genom beställningsstopp och vite. Men då Frösunda inte har levt upp till vad de har åtagit sig enligt LOV-avtalet med Sollentuna kommun rekommenderar nu vård- och omsorgskontoret de boende att flytta till andra boenden.

– Jag är mycket bekymrad över att utföraren inte kommer tillrätta med problemen på Widaby. Människor som bor på ett vård- och omsorgsboende och som är beroende av hjälp ska alltid få ett gott bemötande och en professionell omsorg. I Sollentuna ska alla kunna åldras värdigt och tryggt. Detta kan vi aldrig tumma på och därför ser vi ingen annan lösning än att erbjuda möjlighet till den som vill flytta till ett annat boende, säger Anna-Lena Johansson (L), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Under måndagen hölls ett informationsmöte om situationen på Widaby med boende och anhöriga. För de som väljer att flytta från Widaby omgående har kommunen tagit fram två alternativa boenden som finns tillgängliga. Kommunen kommer även att hjälpa till med flytten så långt det är möjligt.

För ytterligare information, kontakta:

Anna-Lena Johansson (L), ordförande i vård- och omsorgsnämnden

Karin Proos, förvaltningschef på vård- och omsorgskontoret