1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga Röster Än)
Loading...Loading...

Sollentuna utklassade Norrtälje i cupen

Det dröjde till strax innan halvtidsdrickat innan Pontus Johanssons nolla spräcktes. Ett viktigt psykologiskt mål av Sollentunas Bubakary Sonko. För strax efter paus slog samme Sonko till igen av bara farten.

Stabil ledning med 2-0 i början på andra. En ointaglig ledning skulle det visa sig. Att det var en division emellan lagen blev tydligare i den andra halvleken.

Strax efter kom 3-0 genom Anton Johansson och därefter kunde SFK kosta på sig tre byten. Bland annat kom David Gustafsson in. Lagets bästa målskytt sedan alla fusioner i mitten på 00-talet. Han har mäktat med 72 mål på sina drygt 150 kamper men haft svårt att platsa i år. Hittills bara ett par inhopp.

Men på onsdagskvällen slog han till. Dubbelt till och med. I den 75:e och tre minuter efter gjorde Sollentunasonen två mål. Ett starkt anfallsalternativ inför de sista matcherna innan uppehållet i juli.

Därmed fastställde han slutresultatet till 5-0 och tog sitt SFK vidare i cupen. Norrtälje får fortsätta leta efter första segern i en tävlingsmatch 2017.

Nu väntar förhoppningsvis ett mera namnkunnigt motstånd i omgång 2. Då kommer lagen från Allsvenskan och Superettan in i bilden. Förra året kom Östersund på besök till Vallen och vann med 0-2. Cupmatchen mot ÖFK var en fin publikfest likt de ungdomslandskamper klubben anordnat de senaste åren.

Den nostalgiälskande lokala fotbollssupportern minns Helenelunds IK cupmatch mot Örebro SK på 90-talet. Om man får drömma vidare vore det spännande med några av de stora Stockholmslagen på Vallen. Eller varför inte topplagen Malmö FF eller IFK Norrköping.

Omgång 2 brukar spelas någon gång under hösten.