Vi uppfyller era önskemål!
Vi är beredda på att uppfylla vilka önskemål som helst. Till och med de mest ovanliga och även de som kan verka galna. Beskriv bara vad ni vill ha, så […]
BliStar CMS
Mer än 90 % av våra webbsidor har en inbyggd redigerare där ni lätt kan ändra texter och lägga upp bilder. CMS BliStar är gjort så att den visuella redigeraren […]
Naturen i Sollentuna
I Sollentuna finns flera större naturområden, natur intill bostadsområden och mindre områden inne i bebyggelsen. Järvafältets naturreservat utgör den västra delen av Sollentuna. Järvafältet är ett tätortsnära levande jordbrukslandskap med […]
Från och med idag blir en ombudsman nytt stöd för SL-resenärer
Från och med idag har SL en resenärsombudsman. Ombudsmannen ska tillvarata resenärernas intressen och se till att hantering av kundärenden sköts korrekt. – Varje dag gör drygt 700 000 personer tillsammans […]
Sollentunas första kapprumsbibliotek har öppnat
Sollentunas första kapprumsbibliotek har öppnat på förskolan Terrassen på Malmvägen.
I förskolans hall finns nu barnböcker på flera olika språk som alla som lämnar och hämtar barn kan passa på att fritt låna hem.
– Biblioteket gör i år en satsning på förskolorna. Vi har sedan ett tag tillbaka sett att förskolor får allt svårare att hinna ta sig till biblioteket. Därför vänder vi på det och kommer till förskolorna och jobbar i stället uppsökande. Vi erbjuder sagostunder och berättar om bibliotekets resurser. Många förskolor har redan nappat på erbjudandet, säger Anna Edquist, bibliotekschef i Sollentuna.
Kapprumsbibliotek är ett samarbete mellan biblioteken i Sollentuna och kommunens förskolor. Förskolan Terrassen är först ut men målet är att fler kapprumsbibliotek ska öppna runt om i kommunen.
Böcker på 16 olika språk
I hallen på Terrassen finns nu böcker på 15 olika språk utöver svenska. Förskolans personal har ett nära samarbete med biblioteken i Sollentuna och kan vid behov även komplettera med ytterligare språk.
Böckerna kommer att bytas ut löpande så att det blir en bra variation som lockar till vidare läsning. Utöver utlåning av böcker kommer det alltså även att erbjudas sagostunder för barnen.
Bokholkar på flera ställen
Biblioteken har även placerat ut så kallade bokholkar på flera platser där aktiviteter pågår för att förenkla boklån.
Bokholkarna är främst för barn och barnfamiljer och innehåller böcker på många olika språk. Tanken är att locka till läsning under tiden som aktiviteten pågår och erbjuda hemlån.
”Viktigt att kulturen tar plats på förskolan”
Lån sker på förtroendebasis och inga lånekort behövs. Bokholkarna finns på Kulturskolan, familjecentralen i Rotebro, friidrottshallen, kommunhusets entré, flyktingmottagningen på Tingsvägen och inom kort även på Edsbergs sportfält och Norrviken IP.
– Personalen på biblioteket är oerhört kreativa. De strävar alltid efter att hitta nya idéer som blir nya vägar att nå en yngre publik. Förskolan är en central mötesplats där det är viktigt att kulturen tar plats, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
källa – https://mitti.se/nyheter/sollentunas-forsta-kapprumsbibliotek/?omrade=sollentuna