Sollentuna centrum.
Sollentuna centrum utgör den centrala delen av Sollentuna kommun, belägen i stadsdelen Tureberg. Ursprungligen var centrum för Sollentuna kyrkbyn vid Sollentuna kyrka som ligger mellan Norrviken och Rotebro. När Norrviken i början av 1900-talet etablerades som municipalsamhälle, inrättades flera […]
Lowe i Sollentuna Centrum
I Brf Lowe får du ny modern lägenhet med balkong i anslutning till naturen vid Sollentuna centrum. Smarta förvaringsutrymmen genom hela lägenheten. En ny energisnål lägenhet vid Sollentuna Centrum där […]

Trädgårdsarbete i Stockholm
Trädgårdsarbete i Stockholm Nu när våren och sommaren sakta tittar fram så är det härligt med en vacker och vårdad trädgård och allt omkring. Soliga dagar och sköna kvällar väntar […]

Letar du efter professionell hjälp?
Onskelista är en pålitlig tjänst som enkelt hittar en professionell med hjälp av en webbversion eller mobilapplikation för att utföra dina uppgifter. Allt är väldigt enkelt och viktigast av allt […]
Sollentunas första kapprumsbibliotek har öppnat
Sollentunas första kapprumsbibliotek har öppnat på förskolan Terrassen på Malmvägen.
I förskolans hall finns nu barnböcker på flera olika språk som alla som lämnar och hämtar barn kan passa på att fritt låna hem.
– Biblioteket gör i år en satsning på förskolorna. Vi har sedan ett tag tillbaka sett att förskolor får allt svårare att hinna ta sig till biblioteket. Därför vänder vi på det och kommer till förskolorna och jobbar i stället uppsökande. Vi erbjuder sagostunder och berättar om bibliotekets resurser. Många förskolor har redan nappat på erbjudandet, säger Anna Edquist, bibliotekschef i Sollentuna.
Kapprumsbibliotek är ett samarbete mellan biblioteken i Sollentuna och kommunens förskolor. Förskolan Terrassen är först ut men målet är att fler kapprumsbibliotek ska öppna runt om i kommunen.
Böcker på 16 olika språk
I hallen på Terrassen finns nu böcker på 15 olika språk utöver svenska. Förskolans personal har ett nära samarbete med biblioteken i Sollentuna och kan vid behov även komplettera med ytterligare språk.
Böckerna kommer att bytas ut löpande så att det blir en bra variation som lockar till vidare läsning. Utöver utlåning av böcker kommer det alltså även att erbjudas sagostunder för barnen.
Bokholkar på flera ställen
Biblioteken har även placerat ut så kallade bokholkar på flera platser där aktiviteter pågår för att förenkla boklån.
Bokholkarna är främst för barn och barnfamiljer och innehåller böcker på många olika språk. Tanken är att locka till läsning under tiden som aktiviteten pågår och erbjuda hemlån.
”Viktigt att kulturen tar plats på förskolan”
Lån sker på förtroendebasis och inga lånekort behövs. Bokholkarna finns på Kulturskolan, familjecentralen i Rotebro, friidrottshallen, kommunhusets entré, flyktingmottagningen på Tingsvägen och inom kort även på Edsbergs sportfält och Norrviken IP.
– Personalen på biblioteket är oerhört kreativa. De strävar alltid efter att hitta nya idéer som blir nya vägar att nå en yngre publik. Förskolan är en central mötesplats där det är viktigt att kulturen tar plats, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
källa – https://mitti.se/nyheter/sollentunas-forsta-kapprumsbibliotek/?omrade=sollentuna